Cart

Back

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Hasta - Παλαίμαχοι Τυρναβου / Στα μάτια τις Κούνεβα και της Κάρμεν Μ. για όλες τις εργάτριες

Στο Δημοτικό Γήπεδο Τυρνάβου ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τους παλαίμαχους του Τυρνάβου, προκειμένου να φωνάξουμε «για όλες τις εργάτριες του κόσμου», με αφορμή την εγκληματική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα τον Δεκέμβριο του 2008 και έπειτα από το τελευταίο περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τραμπουκισμού εναντίον της Κάρμεν Μ. τον περασμένο Μάρτιο.

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου συνέπεσε με τη διεξαγωγή της δράσης το εγκληματικό περιστατικό ωμής βίας με την επέμβαση του ισραηλινού στρατού στα πλοία της «αλληλεγγύης» που κατευθύνονταν προς τη Γάζα και μετέφεραν υλικά και τρόφιμα και την εν ψυχρώ δολοφονίας 9 ακτιβιστών.

Η Hasta La Victoria Siempre, η οποία είχε στηρίξει με δράση που διεξήχθη μέσα στο μήνα τη συγκεκριμένη προσπάθεια, τίμησε με σιγή τη μνήμη των θυμάτων αυτής της βάρβαρης επίδειξης ισχύος και με το Βασίλη Λέκκα να ερμηνεύει ακαπέλα. Στη συνέχεια παίκτες των δύο ομάδων σήκωσαν πανό - καταγγελτικό κατά των ΗΠΑ και Ισραήλ, που σκοτώνουν δίχως να νομιμοποιούνται παρά μόνο από τον εαυτό τους.

Ένας από τους στόχους – εκτός από το μήνυμα αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης – ήταν η συγκέντρωση ποσού ύστερα από εθελοντική οικονομική ενίσχυση, το οποίο και διατέθηκε για την αποκατάσταση της υγείας της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Από την Hasta La Victoria Siempre συμμετείχαν οι: Πασχάλης Τσαρούχας, Κυριάκος Μιχαηλίδης, Σάββας Κωφίδης, Ανδρέας Βοϊτσίδης, Γούλης Καραϊσαρίδης, Κώστας Κολομητρούσης, Κώστας Μαλουμίδης, Κώστας Μουρατίδης, Γιώργος Αγορογιάννης, Τάκης Παραφέστας, Νίκος Ατματζίδης, Γιώργος Καλαμπούκας, Βασίλης Λέκκας, Τόλης Δρίτσας, Θάνος Δημητριάδης, Μιχάλης Βροχίδης, Γιάννης Βαλαής, Ηρακλής Δημητριάδης, Αχιλλέας Καρβούνης, Χάρης Γεωργούλας, Γιώργος Βασιλόπουλος, Γιάννης Νατσιόπουλος και προπονητής ο Λάκης Βαμβακίδης.

Με την  ομάδα των παλαιμάχων του Τυρνάβου συμμετείχαν  οι: Βαγγέλης Γκούλιος, Μιχάλης Κυρίτσης, Νίκος Κορκόμπελης, Κώστας Καζάκης, Γιάννης Ταρλαής, Κώστας Γάτσιος, Χρήστος Αλβανός, Δημήτρης Γκίμας, Γιάννης Δούκας, Πάτροκλος Καλέσης, Γιώργος Λίταινας, Νίκος Παπανικολάου, Γιάνηνς Μπαγκούας, Χρήστος Λώλας, Γιαννης Ντόμπρης, Νίκος Πλιάτσικας, Νίκος Ρεβήσιος, Ευθύμιος Γκαρλόφτης, Βασίλης Μπρέζας, Γιώργος Χατζηκρανιώτης, Θανάσης Ζιάκας, Τρύφων Γιαννούλας, Γιάννης Πορτέσης, Κώστας Τσιάγκος, Γιάννης Μακρυγιάννης και Αχιλλέας Βάντης.

Η αθλητική δράση έγινε με την υποστήριξη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Τυρνάβου. Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Λάμπρος Βλιώρας, Αστέριος Χατζηλιόντας και ο Κωνσταντίνος Λάκης, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Στα πλαίσια της δράσης έγιναν δηλώσεις από άτομα που συμμετείχαν στη δράση, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα:

Χρήστος Κιτσίδης (δήμαρχος Τυρνάβου): «Ο κόσμος πρέπει να σταθεί στα πόδια του και να βάλει φωνή για να σταματήσουν οι θηριωδίες. Από την πλευρά μας, θα είμαστε αρωγοί στο πλευρό σας προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία έτσι ώστε να καταργήσουμε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Πασχάλης Τσαρούχας (ηθοποιός): Αυτή η εκδήλωση έχει μεγάλη απήχηση στα κρούσματα βίας και ρατσισμού. Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή και εκτιμούμε πως αξίζει πραγματικά ο κόπος».

Σάββας Κωφίδης (προπονητής – παλαίμαχος ποδοσφαιριστής): «Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα του εργάτη και σε κάθε τέτοια εκδήλωση στέλνουμε το δικά μας μήνυμα. Η κίνησή μας δίνει παντού το παρών προκειμένου να συμπαρασταθεί σε ανθρώπους που αδικούνται».

Τάκης Παραφέστας (προπονητής – παλαίμαχος ποδοσφαιριστής): «Συμμετέχουμε σε κάθε εκδήλωση και προσπάθεια που γίνεται ενάντια της αδικίας, της εκμετάλλευσης και της βίας. Είμαστε κοντά στην κίνηση που λαμβάνει συχνά τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».

Βασίλης Λέκκας (τραγουδιστής): «Τιμούμε με την παρουσία μας τους αγώνες των εργατών, γιατί τέτοια φαινόμενα γίνονται σε καθημερινή βάση, όχι μόνο αυτά που παρακολουθούμε από την τηλεόραση. Πολύς κόσμος αγωνίζεται για το μεροκάματο με τόσο πόνο και τέτοια ταλαιπωρία και γι’ αυτό θα πρέπει άπαντες να οργανωθούμε και να υποστηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες. Δεν το κάνουμε για να αυτοπροβληθούμε, αλλά μπορούμε από το δικό μας μετερίζι να προσφέρουμε και να βγάλουμε στην επιφάνεια το θέμα. Ευχαριστούμε το Δήμο Τυρνάβου και τους παλαίμαχους για αυτή την όμορφη εκδήλωση».

Γιάννης Μπαγκούιας (παλαίμαχος Τυρνάβου): «Εμείς είμαστε πρόθυμοι να παίρνουμε μέρος σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με τον συνάνθρωπό μας και είναι τιμή μας που συνεισφέρουμε, μετά και τα τελευταία γεγονότα που έχουν συγκλονίσου τους πάντες».

Τάκης Βαμβακίδης (ηθοποιός): «Όχι στη βία, όχι στην εκμετάλλευση είναι το μήνυμά μας! Συμπαραστεκόμαστε σε μια εργάτρια που διεκδικούσε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά της και την έκαψαν κάτι παλικαράκια με βιτριόλι και για μια άλλη που ζητούσε αποζημίωση μετά την απόλυσή της και κάποια άλλα αντράκια με παντελόνια την ξυλοκόπησαν και πάνε και κοιμούνται ήσυχοι, ξεχνώντας πως βγήκαν από κοιλιά μάνας. Αυτά δεν περνάνε στην καρδιά μας. Δεν περνάνε στη συνείδηση μας. Με τη μικρή δύναμη που έχουμε στέλνουμε σήμερα το δικό μας μήνυμα».

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Designed & Hosted by WebHostCo